Furmerusstraat

Op de plek waar vroeger de 'Blauwe flat' stond, aan de Furmerusstraat in Sneek, bouwen we 33 gezinswoningen. De woningen worden zeer energiezuinig en de huurprijs valt onder de sociale huurtoeslaggrens. Alle woningen krijgen drie slaapkamers.

De woningen

De huizen komen in een parkachtig gebied met een gezamenlijk binnenterrein. Dit terrein willen we gezamenlijk met de toekomstige bewoners inrichten. De woningen hebben een oppervlakte van zo'n 80 m2. Eén hoekwoning is wat groter. Deze woning heeft een oppervlakte van zo'n 100 m2. Alle woningen krijgen drie slaapkamers, een tweede toilet op de verdieping en een berging. We plaatsen HR ++ glas. Op de begane grond komt vloerverwarming. De woningen zijn NOM-ready. Dit houdt in, dat de woningen in de toekomst eenvoudig 'Nul-op-de-meter' (NOM) gemaakt kunnen worden. Een woning die helemaal NOM is, wekt jaarlijks net zoveel energie op, als dat bij normaal gebruik wordt verbruikt. De energierekening kan dan uitkomen op nul.

Furmerusstraat nieuwbouw

Type A: huisnummer 1 t/m 22 en 24 t/m 33

 

Type B: huisnummer 23

De planning

We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Naar verwachting start de bouw in maart. Eind 2018 leveren we de nieuwbouw op. Vanaf 27 februari gaan de woningen in de verhuur. U kunt dan reageren op de woningen via onze gezamenlijke website.