Kop van Midden

Met de gemeente Heerenveen werken we samen aan een omvangrijke wijkvernieuwing in Heerenveen Centrum-West. We hebben in deze wijk 97 woningen uit 1921 en 1948. U vindt hier veel kleine woningen met weinig wooncomfort. Inmiddels hebben we 34 woningen gerenoveerd. De overige 63 woningen worden gesloopt. Hier komen nieuwbouwwoningen voor terug. 

Welke woningen vervangen we voor nieuwbouw?

  • Van Dekemalaan 6 - 20
  • Sieger van der Laanstraat 2-38 en 74-96
  • Kempenaerssingel 1 - 47

woningtypes

We bouwen betaalbare woningen in twee woningtypes. Dit zijn sociale huurwoningen, die onder de huurtoeslaggrens vallen. De kale huurprijs bedraagt € 597,30. Dit is exclusief servicekosten. De huizen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ze krijgen twee slaapkamers, HR+ glas, vloerverwarming en zonnepanelen. Ook komt er een tweede toilet op de verdieping. Hieronder de voorlopige impressies van de woningen. Voor deze plannen vragen we nu een vergunning aan.

Plattegronden

onze planning

De sloop is afgerond. We maken nu alle vergunningen in orde. Begin 2018 starten we met de bouw van de eerste 45 woningen. Mensen waarvan hun woning in een van deze straten is gesloopt, hebben recht om terug te keren naar de nieuwe woning. Zij krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Het gaat dan om huurders die bij ons een huurcontract hadden voor onbepaalde tijd. In 2018 bieden we de nieuwe huurwoningen aan op onze website. Dit doen we in twee delen:

  • Sieger van der Laanstraat 74 t/m 96 (12 woningen)
  • Van Dekemalaan 6 t/m 20 A (10 woningen)
  • Kempenaerssingel 1 t/m 47 (23 woningen)

Reageren op de woningen

Houd onze website in de gaten om  straks te reageren op de woningen. Bent u nog niet bij ons ingeschreven als woningzoekende? Doe dit dan alvast. Dit kan op onze gezamenlijke website. Hierop bieden we samen met Elkien vrijkomende huurwoningen aan.